Op 19 november komt Sinterklaas naar Oisterwijk

Wat hadden de Sint en zijn Pieten het druk, druk, druk met het maken van het nieuwe liedje en het sinterklaasjournaal voor de kinderen van Oisterwijk. De clip van het nieuwe liedje ‘Stap maar op’ is al te zien op YouTube en Facebook. Op 15, 22 en 29 november worden ook de Sinterklaasjournaals gepubliceerd op het YouTube kanaal van Sinterklaas in Oisterwijk.

Als alles verder mee zit komt de Sint op 18 november aan in Dokkum en vanaf daar is het normaal maar een paar uurtjes rijden om in Oisterwijk te komen. Maar ja, al die schoorstenen die hij dan tegen komt! Vandaar dat hij afgesproken heeft om op zondag 19 november zijn opwachting in Oisterwijk te maken. Sint en zijn vele pieten komen dan aan op het station om 14.13 uur. Zoals elk jaar heeft de Sint in verband met de veiligheid nadrukkelijk tegen de organiserende Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk gezegd dat hij geen handjes geeft op het station en tijdens zijn rit op het paard. Begeleid door het Pietenorkest gaat de stoet van het station naar het Gemeentehuis alwaar de Sint van zijn paard gaat. Vervolgens zal hij zich al lopend over het Lindeplein naar het bordes van Tiliander begeven. Tijdens deze voettocht geeft hij uiteraard zoveel mogelijk kindjes handjes. Het is héél handig voor Sint en Pieten als de kinderen op hun eigengemaakte muts of mijter hun naam schrijven. Op het bordes staat burgemeester Hans Janssen het gezelschap al op te wachten voor een hartelijke begroeting. Na de lieve woordjes van de Sint en het zingen van liedjes door en met de Pieten wordt het boekje ‘Daar werd aan de deur geklopt’ gepresenteerd. Dit boek, geschreven door Martin van der Waals, beschrijft de geschiedenis van de nu 75 jaar bestaande Stichting Sint Nicolaas Oisterwijk en maakt onderdeel uit van de Oisterwijkse Historische Brochurereeks. Deze reeks wordt uitgegeven door de Stichting Het Kwartier van Oisterwijk. De brochure is aansluitend aan de intocht in Tiliander verkrijgbaar voor € 10,00. Vanaf 20 november ligt de brochure bij Boekhandel Oisterwijk, Bruna, VVV, Foto Vlaminckx, Intertoys en Heemkundekring en kost dan € 12,00.

Het hoogtepunt van het sinterklaasfeest blijft toch wel de voorstellingen in theater Tiliander. Dit jaar zijn de voorstellingen op zaterdag 2 en zondag 3 december. De aanvangstijden zijn om 10.00 uur, 11.30 uur, 13.00 uur, 15.00 uur, 16.30 uur en alleen op zaterdag ook nog om 18.00 uur. Kijk voor meer informatie over de kaartverstrekkking op deze pagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *